MENU

Peren-kaneel cake

H

Het is herfst!
De blaadjes vallen langzaam van de bomen, de jassen worden weer uit de kast getrokken en niet geheel onbelangrijk; ik ben bijna jarig. Oktober is dus veruit mijn favoriete maand.

Wat ook bij de herfst hoort? Appels en peren. Dus hoog tijd om aan de slag te gaan met het lekkerste seizoensfruit.

peren-kaneel-cake-life-is-like-a-pie-recept-eej-magazine-1

Wat heb je nodig?

Een kleine ovenschaal (circa 15 bij 22 cm)
Bakpapier
Een handmixer
Een steelpannetje
Rubberen spatel of houten lepel

Ingrediënten

  • 225 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 115 gram boter
  • 185 gram bloem
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 140 ml halfvolle melk
  • 2 grote of 3 kleine peren

peren-kaneel-cake-life-is-like-a-pie-recept-eej-magazine-2

Zo ga je te werk

  1. Schil de peren en snijd deze in dunne plakjes. Zet een bakvorm klaar en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Doe de eieren en de suiker bij elkaar in een beslagkom. Mix de eieren met de suiker in ongeveer 3 minuten tot een lichtgele luchtige massa.
  3. Doe de melk met de boter in een steelpannetje en zet dit op een laag vuurtje. Verwarm tot alle boter gesmolten is en het mengsel begint te bubbelen aan de randen. Ga nu door met het mixen van de eieren en voeg langzaam het mengsel van boter en melk toe.
  4. In een aparte kom meng je de bloem met bakpoeder en kaneel. Vouw dit met een rubberen spatel of lepel voorzichtig door het beslag. Zorg dat er zo min mogelijk klontjes in zitten.
  5. Doe het beslag in de bakvorm en leg hier op de plakjes peer. De peer hoef je er niet te netjes op te leggen want deze zakt naar de bodem van de cake.
  6. Zet de cake op een rooster in het midden van de oven en bak deze in ongeveer 45 minuten gaar. Om te checken of de cake gaar is steek je een prikker in het midden van de cake, als deze er schoon uitkomt is je cake goed. Laat de cake afkoelen in de vorm alvorens deze aan te snijden.

peren-kaneel-cake-life-is-like-a-pie-recept-eej-magazine-3

Zelfs ik, als non-kaneel fan ben gek op deze cake. Ohja, had ik al gezegd dat het de eerste keer was dat ik deze cake bakte? Het is eigenlijk een heel simpel cakerecept waar ik flink aan gesleuteld heb om tot deze heerlijke peren-kaneel cake te komen.

peren-kaneel-cake-life-is-like-a-pie-recept-eej-magazine-4

Liefs Iris

Reacties
IETS TE ZEGGEN?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUIT MENU