MENU

Pindakaas koekjes-brownies

A

Als ’t ene recept online gaat zit ik alweer na te denken over de volgende. Soms denk ik daar dagen over na en de andere keer weet ik het eigenlijk al meteen. Dit was er zo eentje waarvan ik ’t meteen wist. Ik heb al een tijdje geen variaties gemaakt op de brownie dus dat moest het worden.

Na een brainstormsessie met mezelf en mijn recepten boekje kwam ik uit op pindakaaskoekjes. Weer zo’n recept waar ik wel 10 variaties op heb, maar deze keer hield ik ze simpel en verwerkte ik ze in de brownies, yum.

Dit heb je nodig

Een vierkante bakvorm (23x23cm) of een ovenschaal, bekleed met bakpapier
Een garde of handmixer
Een steelpannetje
Houten lepel

Ingrediënten brownies

185 gram roomboter
190 gram pure chocolade, in stukjes
3 grote eieren
250 gram kristalsuiker
110 gram bloem
½ tl zout

Ingrediënten pindakaas koekjes

130 gram bloem
1 tl bakpoeder
60 gram pindakaas
100 gram kristalsuiker
60 ml zonnebloemolie
1 ei
½ tl vanille extract

Oh ja, als je aan de lijn denkt kun je deze brownies misschien beter laten liggen. Ben je net als ik een echt food-liefhebber, ga ze dan vooral een keer maken, zó lekker.

Zo ga je te werk

  1. Vet een bakvorm in en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven op 180 graden. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.
  2. Begin met het maken van het deeg voor de pindakaas koekjes. Doe alle ingredienten bij elkaar in een kom en roer met een houten lepel of spatel tot alles goed gemengd is en een samenhangend deeg ontstaat. Zet het deeg opzij terwijl je het beslag voor de brownies maakt.
  3. Doe de boter en stukjes chocolade bij elkaar in een steelpannetje en laat het smelten op een laag vuurtje. Roer het mengsel goed door en zorg dat zowel de boter als chocolade goed gesmolten is.
  4. Doe de eieren met de suiker bij elkaar in een kom en mix dit kort door elkaar. Voeg het gesmolten chocolademengsel toe en mix weer kort door. Voeg tot slot de bloem en een snufje zout toe en mix weer kort door.
  5. Giet het brownie beslag in de bakvorm en strijk het glad. Maak balletjes van het koekjesdeeg. Ik verdeelde het deeg in 16 delen, omdat ik met een vierkante bakvorm van 23 bij 23 cm, 16 brownies maak. Verdeel de balletjes deeg over het brownie beslag.
  6. Bak de brownie in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden in circa 25 minuten gaar. Laat de brownie afkoelen in de bakvorm. Als de brownie is afgekoeld kun je ‘m met een scherp mes in stukken snijden.

Voor de échte chocolade fan zijn deze brownies een waar feestje. En voor iedereen die vroeger pindakaas met hagelslag op z’n brood at, dit smaakt vrijwel hetzelfde, of ja lekkerder eigenlijk. Laat je het me weten via social media als je deze lekkere brownies ook gaat bakken?

 

Liefs Iris

SLUIT MENU