2016

Eerste editie van eej! werd gelanceerd in mei

2017

Nominatie 'art direction van het jaar' bij Mercurs

2018

Nominatie 'cover van het jaar' bij Mercurs

2020

Nominatie 'cover van het jaar' bij Mercurs

2020

Publicatie van de laatste reguliere papieren editie van eej!, nummer 9

2023

SALINITY gelanceerd, het moodboard van eej!

2024

Nieuwe start voor eej!, in digitale vorm

eej! magazine was een halfjaarlijks tijdloos non-profit magazine gevormd en gevuld door Zeeuwen* met mooie verhalen en imposante portfolio’s op het gebied van kunst, woord, food, design en interieur.

We deden alles zelf en het magazine was volledig self-published, alleen het drukwerk zelf besteedden we uit.

Het magazine werd verkocht via verschillende verkooppunten in Nederland en online exclusief via de eej! shop.

In 2022, twee jaar na de laatste publicatie van eej!, hebben we de beslissing moeten nemen om te stoppen met de halfjaarlijkse publicatie. Door verschillende factoren werd het onmogelijk om nog een magazine te produceren zoals we dat jarenlang deden.

Het magazine werd gepubliceerd in gelimiteerde oplage en enkele edities zijn nog op voorraad. De eej! shop is de enige plek waar je deze nog kan bemachtigen.

eej! online is het verlengde van wat eej! magazine jarenlang was. Het is een e-zine die nieuwe kansen biedt om onze vertrouwde formule te kunnen blijven delen.

* Geboren in de provincie Zeeland of  is (langere tijd) bewoner van de provincie Zeeland (geweest)

Hoe is het idee van eej! magazine ontstaan?
Als geboren en getogen Zeeuw houdt oprichter Viorella Luciana van ‘haar’ provincie maar is ze het een beetje beu dat Zeeland altijd op dezelfde manier wordt uitgelicht met z’n zilte zee en mooie strandjes. Wat Zeeland zo bijzonder maakt, zijn namelijk de inwoners zelf. Die talenten, bijzondere mensen en veelbelovende ondernemers delen we graag in eej!.

Wat betekent ‘eej’ en hoe spreek ik het uit?
‘Eej!’ is een Zeeuwse uitspraak die vaak in vragende vorm achter een zin wordt geplakt, maar ook een begroeting kan zijn. ‘Eej’ spreek je dus niet letter voor letter uit (ee-ee-jee), maar als een lange ‘ee’ met een zachte en korte ‘j’ erachter.

Waarom is het papieren magazine gestopt?
De negende editie is gemaakt en gepubliceerd tijdens de pandemie. Dit was een behoorlijke uitdaging om voor elkaar te krijgen gezien we tegenslag na tegenslag te verwerken hadden, waaronder de stijgende kosten. We hebben twee jaar lang geprobeerd oplossingen te zoeken, maar een halfjaarlijkse editie op papier was simpelweg niet meer haalbaar. We sluiten niet uit dat we ooit in de toekomst weer wat zullen publiceren, maar de reguliere halfjaarlijkse editie is voorgoed gestopt.

Wat is #wisselvalligweer
Digitaal is een ander medium dan print. De communicatie is vluchtiger, gehaaster en draait meer om kwantiteit dan kwaliteit. Dat stuit ons tegen de borst. Verplicht vijf posts per dag moeten maken of een wekelijkse podcast met gewauwel past niet bij ons. 
Daarom bepalen we ons eigen tempo. De content komt wanneer het komt. Er zijn geen deadlines of schema’s. Misschien dat er daardoor ineens meerdere artikelen vlak achter elkaar komen, of dat het een tijdje stil is. Dat kan. Het zij zo. Het komt en het gaat, het is wisselvallig, net als het weer.