Kunst Food Interieur FASHION Design tuinieren cultuur INSPIREREN MUZIEK VERHALEN
Kunst Food Interieur FASHION Design tuinieren cultuur INSPIREREN MUZIEK VERHALEN

Stap binnen in de wereld van creativiteit met Scheppen, de podcast die maandelijks jouw verbeelding en creativiteit prikkelt. Ga mee op een avontuur van maken en doen, ontdekken en dromen, waar kunst, cultuur, design, interieur, tuinen en smakelijke gerechten samenkomen in één creatieve smeltkroes.

Met een kop koffie in de ene hand en een microfoon in de andere, leiden de Zeeuwse Viorella en de Brabantse Casper je naar nieuwe plekken in deze audiovisuele reis. Laat je verrassen, inspireren en meeslepen!

schep (meervoud: scheppen)

1 (v(m)) gereedschap om mee te scheppen

2 (m) zoveel als in eenmaal opgeschept kan worden: er een schepje bovenop doen (a) zijn bod of eis verhogen; (b) wat meer kracht ontwikkelen; (c) een verhaal aandikken

schep·pen (schepte, heeft geschept)

1 nemen uit een vloeistof, korrelige stof of weke massa: water scheppen

2 opnemen en naar een andere plaats brengen: sneeuw scheppen

3 putten, krijgen: moed scheppenbehagen scheppen in iets

4 in een tillende beweging omhoogbrengen: de auto schepte het kind

schep·pen (schiep, heeft geschapen)

1 uit het niets voortbrengen: God schiep hemel en aardeeen kunstwerk scheppen

2 teweegbrengen: orde scheppen

De scheppers

Casper Boot

Viorella Luciana

Aflevering 5 Ik Vertrek, Schwarzenegger en een Keramiek Kroegentocht

Terwijl we nog klooien aan onze keramiekprojectjes, kletsen we gezellig verder met Leny van Paint & Pottery. Ze vertelt over een inspirerende trip naar Wenen en enkele nieuwe concepten waar ze mee bezig is. Viorella ging onlangs naar Noorwegen met moeder, oma en hond. Het lijkt verdorie ‘Ik Vertrek’ wel deze week. Vio doet verslag en droomt nu zelfs van… een eigen campertje! Voor de mensen die haar kennen zal deze openbaring een shock zijn, maar gelukkig is Casper direct rázend enthousiast. Casper was ter ontspanning een lang weekend in Zeeuws-Vlaanderen (en Gent) en tipt enkele hotspots op het gebied van tuin, kunst en design. Kortom, een vrolijk en inspirerend gesprek vanuit het Keramiek Café. En dat terwijl een Arnold Schwarzenegger lookalike het onkruid vakkundig kapot stond te branden gedurende de hele opname! Maar gelukkig hoor je daar, met dank aan de geweldige skills van Vio, bíjna niks meer van. Veel luisterplezier.

Aflevering 4 Scheppen met Paint & Pottery

Een speciale aflevering op locatie. We zijn namelijk te gast in het Paint & Pottery Keramiek Café van Leny in Terneuzen. Voor Viorella een droom die uitkomt, want we gaan daadwerkelijk keramiek beschilderen. Pure ontspanning volgens de dames, maar Casper weet het zo net nog niet... En dat doen we dan ook nog eens tijdens het kletsen, een hele uitdaging dus. Onze gekozen items -we verklappen nog niet wat- worden zorgvuldig beschilderd terwijl Leny gezellig blijft praten over haar leven en onderneming. Ondertussen worden onze kunstwerkjes steeds mooier en de grappen flauwer. Omdat we nog wel even bezig zijn hoor je volgende week het vervolg op dit avontuur. We vertellen dan weer gewoon wat ons inspireerde en wat voor plannen we allemaal nog hebben (iets met een camper). Veel luisterplezier en tot dan!

Aflevering 3 goed zijn in iets slecht doen

De derde aflevering van Scheppen staat voor je klaar. Deze keer kletsen we vanuit het inspirerende tuinkantoor van Vio, in West Zeeuws-Vlaanderen, met de merel op de achtergrond. En we beginnen de aflevering meteen goed met een nieuwe ingesproken intro, dankzij Gianni! Casper was de laatste weken vooral druk met zijn tuin; hij bouwde een kas en heeft drie nieuwe kippen. Ook staan asperges op het menu, letterlijk! Zowel in Brabant als in Zeeland worden ze wekelijks gegeten. Maar de vraag is, hoe eten we ze het liefst? Viorella tuinierde onderwater en zag koffie vloeien bij de Milan Design Week. H&M lanceerde een designer collectie en ook daar maken ze er, net als bij IKEA, een zooitje van. Zouden ze het misschien expres doen? Ondernemen is ook onderhandelen en zoeken naar de juiste balans. Hoe gaan wij bijvoorbeeld om met zogenaamde barterdeals? We delen onze ervaringen en tips. Veel luisterplezier!

Aflevering 2 warme geluiden en koude koffies

Tijd voor de eerste échte aflevering van Scheppen. We gooien er gelijk een oproep voor de luisteraars tegenaan en bespreken enkele reacties die we ontvingen. Vandaag duiken we wat dieper in het ondernemerschap. Want wat zijn onze ambities? Doen we dingen puur uit idealisme of kijken we toch ook altijd naar de zakelijke kant van het verhaal? We merken dat het één het ander niet uit hoeft te sluiten. Casper heeft nieuw werk en volgt sinds kort een opleiding. Viorella deelt een filmtip en bezocht een indrukwekkende tentoonstelling in het Zeeuws Museum. We kletsen over fashion icon David Bowie en ‘countryster’ Beyoncé. Uiteraard komt ook de TESAMMANS-collectie van IKEA aan bod. Koffie is een vast ingrediënt van Scheppen, en dit keer maakt Vio een wel héél bijzonder recept klaar. Met dank aan Caspers buurvrouw. Veel luisterplezier!

Aflevering 1 introductie

In deze allereerste aflevering van Scheppen maken we kennis met de podcast, het concept en... De hosts! Na een korte introductie gooien we er een vragenvuurtje tegenaan om elkaars favorieten ontdekken. Hoezo Zeeman, Grand Theft Auto en dode planten? We delen wat ons recentelijk inspireerde en stiekem tippen we ook een gratis evenement dat komend weekend op de planning staat. Tot slot vertellen we je wat je in de toekomst van ons kunt verwachten, waarbij we jou als luisteraar ook graag willen betrekken bij het creatieve proces dat Scheppen is.