Kunst Food Interieur FASHION Design tuinieren cultuur INSPIREREN MUZIEK VERHALEN
Kunst Food Interieur FASHION Design tuinieren cultuur INSPIREREN MUZIEK VERHALEN

Stap binnen in de wereld van creativiteit met Scheppen, de podcast die maandelijks jouw verbeelding en creativiteit prikkelt. Ga mee op een avontuur van maken en doen, ontdekken en dromen, waar kunst, cultuur, design, interieur, tuinen en smakelijke gerechten samenkomen in één creatieve smeltkroes.

Met een kop koffie in de ene hand en een microfoon in de andere, leiden de Zeeuwse Viorella en de Brabantse Casper je naar nieuwe plekken in deze audiovisuele reis. Laat je verrassen, inspireren en meeslepen!

schep (meervoud: scheppen)

1 (v(m)) gereedschap om mee te scheppen

2 (m) zoveel als in eenmaal opgeschept kan worden: er een schepje bovenop doen (a) zijn bod of eis verhogen; (b) wat meer kracht ontwikkelen; (c) een verhaal aandikken

schep·pen (schepte, heeft geschept)

1 nemen uit een vloeistof, korrelige stof of weke massa: water scheppen

2 opnemen en naar een andere plaats brengen: sneeuw scheppen

3 putten, krijgen: moed scheppenbehagen scheppen in iets

4 in een tillende beweging omhoogbrengen: de auto schepte het kind

schep·pen (schiep, heeft geschapen)

1 uit het niets voortbrengen: God schiep hemel en aardeeen kunstwerk scheppen

2 teweegbrengen: orde scheppen

De scheppers

Casper Boot

Viorella Luciana

Aflevering 3 goed zijn in iets slecht doen

De derde aflevering van Scheppen staat voor je klaar. Deze keer kletsen we vanuit het inspirerende tuinkantoor van Vio, in West Zeeuws-Vlaanderen, met de merel op de achtergrond. En we beginnen de aflevering meteen goed met een nieuwe ingesproken intro, dankzij Gianni! Casper was de laatste weken vooral druk met zijn tuin; hij bouwde een kas en heeft drie nieuwe kippen. Ook staan asperges op het menu, letterlijk! Zowel in Brabant als in Zeeland worden ze wekelijks gegeten. Maar de vraag is, hoe eten we ze het liefst? Viorella tuinierde onderwater en zag koffie vloeien bij de Milan Design Week. H&M lanceerde een designer collectie en ook daar maken ze er, net als bij IKEA, een zooitje van. Zouden ze het misschien expres doen? Ondernemen is ook onderhandelen en zoeken naar de juiste balans. Hoe gaan wij bijvoorbeeld om met zogenaamde barterdeals? We delen onze ervaringen en tips. Veel luisterplezier!

Aflevering 2 warme geluiden en koude koffies

Tijd voor de eerste échte aflevering van Scheppen. We gooien er gelijk een oproep voor de luisteraars tegenaan en bespreken enkele reacties die we ontvingen. Vandaag duiken we wat dieper in het ondernemerschap. Want wat zijn onze ambities? Doen we dingen puur uit idealisme of kijken we toch ook altijd naar de zakelijke kant van het verhaal? We merken dat het één het ander niet uit hoeft te sluiten. Casper heeft nieuw werk en volgt sinds kort een opleiding. Viorella deelt een filmtip en bezocht een indrukwekkende tentoonstelling in het Zeeuws Museum. We kletsen over fashion icon David Bowie en ‘countryster’ Beyoncé. Uiteraard komt ook de TESAMMANS-collectie van IKEA aan bod. Koffie is een vast ingrediënt van Scheppen, en dit keer maakt Vio een wel héél bijzonder recept klaar. Met dank aan Caspers buurvrouw. Veel luisterplezier!

Aflevering 1 introductie

In deze allereerste aflevering van Scheppen maken we kennis met de podcast, het concept en... De hosts! Na een korte introductie gooien we er een vragenvuurtje tegenaan om elkaars favorieten ontdekken. Hoezo Zeeman, Grand Theft Auto en dode planten? We delen wat ons recentelijk inspireerde en stiekem tippen we ook een gratis evenement dat komend weekend op de planning staat. Tot slot vertellen we je wat je in de toekomst van ons kunt verwachten, waarbij we jou als luisteraar ook graag willen betrekken bij het creatieve proces dat Scheppen is.