MENU
Sya in Londen

Beter een verre vriend

‘But you really suck! Please please find another hobby!’ Oeps. Ik wankel een beetje op de rand van het versleten plastic stoeltje. ‘I know I suck but I’m trying to learn!’ roept ie terug. ‘I appreciate that but ..’ – Kraaaak –  klinkt het onder me. Shit. ‘Uh, are you okay?’, hij kijkt geschrokken over de rand van het hekje als ik ineens uit het zicht verdwijn. Vastberaden om dit probleem eens en voor altijd op te lossen roep ik ‘All good thanks, just don’t play after 10 pm!’

Ik wankel en spring van de stoel. Ik peil de schade. Dwars doormidden. Met je hoge hakken op een krakkemikkig stoeltje met je dronken kop is ook gewoon nooit een goed idee. Ik bedank het engeltje op m’n schouder dat ik niet op de grond lig en trek me terug. Enigszins beschaamd leg ik het ei terug in de koelkast. Als ie niet had gereageerd had ik ongetwijfeld een ijdele gooi gewaagd. Het zat er eens aan te komen, m’n huisgenootje had zich er al eens aan gewaagd en nu was het mijn beurt. Onze buren zijn, op z’n zachts gezegd, niet erg sociaal. Of iets te sociaal. Elk moment wordt er gefeest, gebarbecued, ruzie gemaakt, gezaagd, getimmerd, gezongen, geschreeuwd, wiet gerookt, en nu dus ook trompet gespeeld. En die arme sukkelaar, Sergio de Spanjaard, kan er geen drol van. Dus z’n huisgenoten hebben hem naar het dakterras verbannen, waar ie al z’n buren lastig valt. En in London zijn dat er nogal wat. De hutje mutje situatie van huizen resulteert in diverse uitbarstingen naar dat befaamde dakterras.

Maar nu kunnen we weer even. Ik heb hem al drie weken niet gehoord en loop rond met een mix van schuldgevoel en opluchting. De opluchting neigt te overwinnen. Ik kan m’n eitjes weer gewoon opeten en ik probeer zo tolerant mogelijk te zijn met behulp van oordopjes en dichte ramen. Maar stiekem verlang ik naar regen en onweer, wanneer iedereen zich terugtrekt in hun veel te kleine kamers met veel te dunne muren. Ik vermoed dat ik niet de enige ben, ik spotte gister een tweede stoel dwars doormidden.

Liefs!

Reacties
IETS TE ZEGGEN?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUIT MENU