MENU
Modemaand, Sya in Londen

Glamoureuze verslaving

I

Ik staar uit het raam en zie al London’s grootste bezienswaardigheden voorbij schieten. M’n lichaam lijkt in totale zen, maar in m’n hoofd stapelen de to-do lijstjes zich op, mede dankzij m’n cafeïne verslaving. 1.30 am en onderweg naar huis. Over 6 uur weer opstaan.

‘Van 5 tot laat?’. Prima! Een extra zakcentje voor m’n nieuwe stofzuiger. ‘Post show content!’ wordt me enthousiast geschreven. ‘Amazing, ik zie je dan!’ stuur ik terug, zonder er verder aandacht aan te bieden zet ik een rood blok in m’n agenda. Geen yoga dan maar.
‘Heb je de show gezien?’ – ‘Gaaf he!’ – ‘Wat vond je er van?’ – ‘Welke was je favoriet?’ – ‘Zo spannend met de nieuwe designer!’ – ‘Het was echt fantastisch!’ – ‘Zijn de eerste reviews al binnen!?’

De show gezien? Ik doe een half bevestigende had-ook-een-nee-kunnen-zijn knik. Op zoek naar informatie scroll ik door de lijst met foto’s. Bekende topmodellen schieten voorbij. De show. OH. DE SHOW! Damn it. Het kwartje valt. Buiten de retouching room knalt er champagne. Uitgelaten gesprekken, gelach en lichte hysterie. Het is fashion week en ik werk deze week in één van de grootste modehuizen van de wereld. In London. Soms moet ik daar bewust even bij stil staan.

10 jaar geleden kon ik alleen maar dromen van een eigen appartementje in deze wereldstad en miljoenenbedrijven als opdrachtgevers.
Ik werk in een geweldig oppervlakkige industrie, ik beteken bar weinig voor de mensheid, draag mogelijkerwijs mee aan schoonheidscomplexen en doe werk wat 30 jaar geleden nog niet bestond. Ik ben verslaafd.
Hoewel. Het is 3 dagen later en ik heb de show nog steeds niet gezien. Ik zit in seizoen 7 van Friends, m’n flatje is gestofzuigd en ik heb uitzonderlijke host gespeeld met quiche en cocktails gisteravond.
Ik schrijf dit op een bankje in het park, op last minute verzoek van Viorella. In kleermakerszit in m’n legging, gympies en dik vest, want ik moet zo door naar de sportschool. Er is tenslotte niets zo glamoureus als je helemaal kapot werken en dan je trainer smeken of ‘ie aub je onderrug kan fixen.

Reacties
IETS TE ZEGGEN?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUIT MENU