MENU
Sya in Londen

Leuk meisje

I

Ik dacht even dat ze een grapje maakte. Ze lachte wel maar de dingen die uit haar mond kwamen waren eigenlijk allesbehalve grappig.
“Dit is zo verkeerd Sya, hoe kun je dit doen, we zijn niet gemaakt voor zulke afschuwelijke dingen, dit is zo verkeerd.”
Meende ze dit nou serieus?
Je moet een man trouwen, kinderen krijgen, laat het rusten, het gaat vanzelf wel over.”
Ik heb moeite m’n lachen in te houden. Ik ben net twee weken naar een van de mooiste landen ter wereld geweest met m’n al net zo’n mooie vriendin, en nu wordt me zonder blikken of blozen verteld dat deze hele relatie me een plekje in de hel zou bezorgen. Niet letterlijk, maar God is het hier sowieso niet mee eens.

Ze kijkt me nog eens geschrokken aan: “Je meent dit toch niet!?’”. Ik weet niet zo goed meer wat ik moet zeggen. Ik stel voor dat ik wel zoen foto’s kan laten zien, maar aan haar blik te zien is dat niet wat ze wil horen. “Maar je moet kinderen krijgen.” Ik schiet nu toch echt in de lach.
“Kinderen krijgen kan ook met een vrouw hoor. Via een kleine omweg weliswaar, maar godzijdank is het 2017, alles kan.”
“Maar je bent zo’n leuk meisje.”
Oh.
Leuke meisjes gaan alleen met jongens. Kut-voor-mekaar show aan de lesbische kant. Ik stel voor dat ik wel naar de dokter kan gaan voor een pilletje, misschien gaat het over.

Inmiddels kan ik niets meer serieus nemen. Met een stomme grijns zeg ik: “Stel je eens voor, twee mooie meiden in prachtige witte jurken, ze trouwen, ze krijgen prachtige kinderen, dochters, en die worden dan ook lesbisch natuurlijk.” Oké, misschien een stapje te ver, maar humor lijkt me de enige juiste reactie. Haar gezicht spreekt boekdelen. Tijd om te gaan. Ik geef haar nog een ongemakkelijke knuffel en zeg: “Ik hoop dat je het nu niet ook krijgt.”.

Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik mee moet doen aan demonstraties en moet strijden voor gelijkheid voor homo’s. Niet dat ik daar niet 100% achter sta, ik heb gewoon andere dingen aan m’n hoofd. De hele wereld vertellen dat ik nu een meisje date was best lastig. Want misschien date ik over 2 maanden wel weer een jongen. Of besluit ik celibatair te worden. Realistisch gezien waarschijnlijk niet, maar hey, you never know. Maar het was zo’n mooie foto voor op Instagram en de #LiveForTheStory wedstrijd van Canon gaf me dat extra zetje.

Veel lastiger is het om het te delen met mensen waar je om geeft. Dan kan ik geen grapjes maken en bid ik met heel m’n hart dat iedereen me nog steeds ‘een leuk meisje’ vindt. Ik denk dat sommige ‘vrienden’ bewust afstand hebben genomen. Ik vind het nog steeds enorm lastig dat mensen er niet gewoon oké mee zijn, ik heb moeite om het te begrijpen. Maar misschien is het omdat ik in zo’n geweldige familie ben opgegroeid en in zo’n enorm vrij land. En als je dan ook nog naar Londen verhuist, is alles ‘normaal’.

Maar natuurlijk blijf ik het kut vinden als je het niet ‘normaal’ vindt, alsof het zo makkelijk was, en dan ga jij er ook nog over lopen zeiken. Maar ik vind het nog kutter voor jou, dat je zoveel energie steekt in een probleem maken van andermans geluk.
Stiekem baal ik nu dat ik op het strand zat in plaats van mee te lopen in de London Pride. Zag er toch uit als een stel ‘leuke mensen’.

SYA

Reacties
Caty

Lieve Sya nog gefeliciteerd met je verjaardag,ik hoop dat je ons eens komtbezoeken met je vriendin groeten tante Caty

Dankjewel lieve mensen ????????????

Jan

Heej Sjakie, petje af ik vindt dat je het mooi hebt verwoord,????. Ga gewoon door zo als jullie beiden genieten samen. Volg jullie ❤️❤️Liefs Nonkel Jean ????

Fem

My oh my…. wat een gesprek was dat?! Dat soort mensen ben je sowieso liever kwijt dan rijk hé lieverd! Je bent wie je bent en je bent een topper!! ???????? Love you!

Jutta

???????????? wie was dat? Geen begrip voor elkaar klinkt eerder als een zeer ernstig virus. Er is maar een ding belangrijk sy; dat je bent met degene die je gelukkig maakt! Geniet daar van!!!! ????????????

IETS TE ZEGGEN?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUIT MENU