MENU
Sya in Londen

Wees die speld

‘Hi’ zegt ie, als we net toevallig tegelijkertijd de roltrap opstappen. Het is 3 uur ’s nachts en ik neem, lichtelijk beschonken en in een niet al te gezellige bui, de metro naar huis. Ik geef hem het voordeel van de twijfel en zeg ‘hi’ terug, want zover ik kan kijken staan er verder enkel nog twee mannen op de roltrap. Ik zweer dat ie het niet tegen hen heeft. Tevens omdat ze belangstellend achterom kijken om te zien hoe deze spontane ontmoeting zich verder zal ontwikkelen. Ik ben over het algemeen geïntrigeerd als vreemden tegen me beginnen te praten, dus ‘hi’ lijkt me onschuldig. Hij parkeert zich spontaan nonchalant naast me op de roltrap. Ik weet niet of ie me verleidelijk aan probeert te kijken of dat ie moet plassen, maar ik schiet in de lach.

‘Sooo..’ ik zie hem al z’n moed verzamelen. ‘Yes?’ – ’Sooo… can I have your number?’.
He? Wat? ‘Why?!’ roep ik een beetje verbouwereerd. Ik weet natuurlijk wel why. Ik ben dronken maar niet spontaan dom. Z’n telefoon is al uit z’n broekzak. ‘So we can meet up?’ – ‘Why!?’ vraag ik nog eens. Inmiddels is z’n telefoon ontgrendeld en staat ie klaar om m’n nummer in te voeren. ‘So we can get together?’ zegtie, gemaakt onschuldig. – ‘To do what?!’ Dit antwoord weet ik natuurlijk ook al. Maar als ie zoveel lef heeft wil ik het hem graag horen zeggen. ‘Well..’ hij twijfelt. Doe het niet denk ik nog. Wees fatsoenlijk. Wees die speld in de hooiberg. Zeg dat je me beter wil leren kennen. Zeg dat het je leuk lijkt op een date te gaan. Zeg dat je eens voor me wilt koken. Ofzoiets. Ik kijk hem verwachtingsvol aan.

..
‘To hook up?’

AAARGH. Ik roep ‘FOR FUCK SAKE, WHATS WROOOOONG WITH PEOPLE!’ en zwaai melodramatisch m’n armen in de lucht terwijl ik de roltrap afstorm, zoals het een slechte romcom betaamd. De hele 5 treden naar beneden.   

Ik ben er duidelijk nog niet aan toe om weer single te zijn.

Yes, ik ben weer single. Nee, ik wil het er niet over hebben.


Knuffel van hier!

Reacties
Senta

Knuffel terug van ons ????

Tamara

Knuffel terug uit Uutje!! ????

IETS TE ZEGGEN?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUIT MENU