MENU
Sya in Londen

Wijntje dan maar?

V

Van een to-do lijst naar drie to-do-lijstjes. Volgens de MoSCoW method moet dat je helpen met prioriteiten stellen. Dat lijkt me in mijn geval nooit verkeerd. Dus ik herschrijf m’n lijstje op drie blaadjes onder de kopjes ‘must-do’, ‘should-do’,’could-do’. Je kan je voorstellen dat ‘should-do’ behoorlijk lang is en ‘must-do’ taken heeft die gemiddeld langer dan een halve dag duren. Maar goed, het voelt in ieder geval lekker georganiseerd.

Ik hou wel van organiseren en overzicht, dat geeft ook een beetje ruimte in m’n hoofd. Het lijkt me dus ook een briljant idee om meteen even m’n digitale bureaublad te herschikken. Een uur later, midden in een ingewikkelde kopieersessie met twee harde schijven aan m’n computer gekoppeld, krijg ik de melding ‘schijf vol’. Verrassend. Maar onder het motto ‘van uitstel komt afstel’ en omdat het me een redelijke noodzaak lijkt genoeg digitale ruimte te hebben, meteen even online geshopt. Geeft een goed gevoel, tijd voor lunch.

Een tijdje later begin ik dan toch aan de eindeloze taak van het updaten van m’n website en m’n social media. Maar voordat ik goed en wel ben begonnen bedenk ik me ineens dat ik nog een TED talk wilde kijken over marketingstrategieën. Niet geheel onbelangrijk als je jezelf wil promoten. Na 20 minuten vraag ik me af waarom ik deze onwijs zenuwslopende en stressvolle weg ben ingeslagen. Hoezo leek het me een goed idee om m’n baan op te zeggen? Tijd voor een brainstorm over m’n bedrijf. Het waarom, hoe en wat. Behoorlijk lastig om me te concentreren met de giechelende buurjongens en de krijsende kinderen buiten. Kopje thee dan maar.

Oh hee, had ik trouwens niet nog een schijf liggen met nog wat ruimte erop? Even zoeken. Ik heb af en toe het geweldige idee om al m’n schijven in m’n kledingkast te verstoppen, uit angst voor een inbraak, met het gevolg dat ik ze zelf kwijt raak. Wat is m’n kledingkast trouwens een rotzooi, het is echt tijd voor een grote schoonmaak en een tripje naar de liefdadigheidswinkel. Mams wil misschien wel helpen, de weloverwogen keuze om een trui wel of niet te houden kan ik echt niet alleen maken. Gelukkig, mams neemt op. Vier uur later ziet m’n kast er weer piekfijn uit, maar m’n harde schijf blijkt nog in Nederland te liggen.

Terug naar m’n website. Ik wil graag een categorie met persoonlijk werk toevoegen, want wat heb ik veel toffe foto’s van m’n studentenprojecten. Minstens drie projecten online lijkt me een goed begin. Die laatste is trouwens wel erg slecht geretoucheerd vergeleken met wat ik nu kan. ‘Even opnieuw doen..’ Even opnieuw blijkt twee uur per foto en na 2,5 foto ben ik er eigenlijk wel klaar mee. Twee uur ‘s nachts. Goed moment om m’n vriendin aan de andere kant van de wereld even te bellen.

Drie uur. Ik ben gesloopt, tijd voor m’n bed. Vermoeiend en druk dagje, maar er valt niks niks af te vinken van m’n must-do lijstje.

Procrastineren. Bewust en onbewust m’n grootste vijand en iets waar ik echt aan probeer te werken. Het is inmiddels 2 dagen later en ik zit op de helft van m’n must-do lijstje, dus ik ben niet helemaal een hopeloos geval. Herkennen en toegeven is de weg naar verbetering? Tips zijn welkom!

Alle liefs xx

SYA

Reacties
Pierre

Mijn to-do lijst aan het “opschonen”, MoSCow helpt…????????.

IETS TE ZEGGEN?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

SLUIT MENU