Hij had niet door dat hij op een snelweg liep

Hij had niet door dat hij op een snelweg liep


Deze titel verscheen onlangs in de Provinciale Zeeuwse Courant. Om u te voorzien van enige duiding, ter voorkoming van grootschalig patriotisme, pessimisme, boeddhisme en de drang naar onderzoeksjournalistiek gaat uw reporter de straat op.
Dan de hoek om. Vervolgens loopt hij nog een eindje.


Eerst even enkele hoofdpunten doornemen. Deze week verscheen in de actualiteit onder andere:

-Turkije neemt diplomatieke maatregelen tegen Nederland.
-Belg loopt over snelweg en steelt fiets.
-Merkels bezoek aan Trump afgezegd wegens slecht weer.

Allemaal nieuwsfeiten uit het blije Westen. Die wilde ik onderzoeken. Weer of geen weer, ik zou fietsen. Niet over een snelweg weliswaar. Ik had ook geen diplomatieke maatregelen opgelegd gekregen.

Na 3 uur trappen bereikte ik een kronkelige polderweg met in de verte een vuurtoren. De zon was al een tijdje onder de horizon en om de 8 seconden kreeg de wereld even kleur. Eenmaal bij de toren aangekomen stond een man mij op te wachten.

Pol Stuivezand. Sinds 1949 eigenaar van de vuurtoren. Sinds 1978 geen televisie meer gekeken. Sinds 2016 officieel ingeschreven bij de KvK als levenskunstenaar.

Pol, fijn je weer eens te ontmoeten. Heb jij ooit al eens te maken gehad dat je iets niet mocht vanwege diplomatieke maatregelen?
De mensen zijn hier vrij liberaal. Dat klinkt best goed, maar vergeet niet dat ze dan wel willen dat je hun vrije liberale idee volgt. Het leven als een levenskunstenaar zorgt er toch vaak voor dat ik me wel eens op de grens daarvan begeef.

Wat zijn jouw criteria voor je keuze tijdens de verkiezingen?
 Ik laat me leiden door Wikipedia. Die hebben een knop met ‘willekeurige pagina’. De lijsttrekker die er het dichtste bij in de buurt komt na 1x klikken wordt het. Echter kwam ik deze keer uit bij Germarostes metallicus. En dat heeft me dus flink aan het twijfelen gezet. Nadat ik nogmaals had geklikt was ik helemaal de weg kwijt. Er stond namelijk ‘Koversada is een vakantie-complex in Kroatië bij het plaatsje Vrsar aan de kust van de provincie Istrië aan de Limbaai. In 1961 is het opgericht voor de naaktrecreatie’.
Dat is het probleem van deze tijd. We krijgen een hele dag te maken met vele feiten en verhalen. Welke je moet onthouden kan de persoon zelf kiezen. Welk verhaal is waarheid?
Nu geloof ik overigens best dat er een vakantie-complex in Kroatie is die opgericht is voor naaktrecreatie.
De druk om te kiezen op een mediafiguur wordt de laatste dagen hevig opgevoerd. Iedereen verteld zijn waarheid en alle koppen staan op scherp. Tellen wordt enkel nog gedaan in zetels.

Pasgeleden las ik dat er een politica de wijk in was gegaan. Bleek in Sas van Gent te zijn. Dan ben je wel heel erg vastgeroest in politiek-jargon als je door Sas van Gent wandelen zo gaat benoemen.

Op welke partij ga je stemmen?
Ik ben er bijna helemaal uit. Toch twijfel ik nog tussen de Ondernemerspartij, Forum voor Democratie, de Burger Beweging, Geenpeil, Piratenpartij, Artikel 1, Niet-stemmers, Libertarische Partij, Lokaal in de Kamer of Jezus Leeft.

Ik besef me plotseling dat de verkiezingen nu wel heel erg dicht in de buurt komen. En ik heb een idee meer waar ik mijn stempas heb gelegd. Ik neem vlug afscheid van Pol. Fiets snel weg richting huis want ik wil niet straks erachter komen dat ik al die uren zendtijd naar politieke partijen voor niks gekeken heb. Ik moet wel gebruik maken van mijn stemrecht. Bleek dat ik het in de doofpot had gestopt en daarna onder het tapijt had geschoven. Nooit geweten dat ik politiek talent had.

Say hello to us

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.